Hvad er en havemur?

En havemur – også kaldet en støttemur eller brostensmur – er en mur, der holder en skråning for at forhindre udskridning af jorden. En havemur er meget andet end bare en mur. I mange tilfælde kan den også fungere som en dekorativ og iøjnefaldende del af haven, og det er vigtigt, at den supplerer både boligen og de øvrige omgivelser.

Derfor er det vigtigt, at du gør dig grundige overvejelser, inden du beslutter hvilken havemur, der bedst passer ind i netop din have.

Havemure til forskellige formål

Der kan være forskellige formål med at bygge havemure. Nogle vil måske gerne have hele grunden omkranset af en havemur, mens andre kan have udvalgte steder i haven, de gerne vil have afskærmet af en mur. Det kan f.eks. være en terrasse, en bålplads eller lignende, der har brug for afskærmning.

Hvis du blot ønsker, at din havemur skal omkranse et begrænset område, anbefaler vi, at den ikke er alt for høj, og vi kan naturligvis bygge din havemur helt, som du ønsker den. Det vigtigste i den anledning er, at havemuren passer godt ind, så den er et smukt supplement til resten af omgivelserne.

Vi hjælper med planlægningen

Inden du beslutter dig for hvilken havemur, du ønsker, er det fornuftigt at undersøge, om du er underlagt specielle regler eller bestemmelser i f.eks. grundejerforening eller kommunalt regi. Hvis muren skal stå i skel, er det tillige vigtigt, at din nabo er indforstået med opførelsen. For at undgå efterfølgende misforståelse eller splid kan det være en god idé, at aftaler nedfældes på papir.

Vi rådgiver dig helt ned i detaljen

En havemur skal gerne være til glæde i mange år. Derfor gør vi hos MR Brolægning meget ud af at rådgive dig grundigt, så du er klædt ordentligt på til at vælge den havemur, der er mest velegnet til din have. Det kan være, at det er en fordel at få bygget en lille niche ind i havemuren, f.eks. til grilludstyr, hvis den opføres i forbindelse med en havegrill, og det kan også være, at en lille fontæne med vand kunne være dekorativ. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser!

Vi præsenterer dig for alle de forskellige muligheder samt deres fordele og ulemper. Derfor er du i trygge hænder, når du vælger os til at bygge din havemur.

Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud

Vi elsker at bygge havemure, og med mange års erfaring er vi også rigtig gode til det. Vi udarbejder naturligvis gerne et uforpligtende tilbud til dig, så du har overblik over din investering, inden vi går i gang.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information om vores havemure. Vores havespecialister sidder klar ved telefonen til at rådgive dig.

Få et tilbud på brolægning eller anlægsservice

Kontakt os via formularen herunder og vi vender retur med en uforpligtende pris.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer henvendelser inden for 1-3 hverdage.

Felter markeret med * skal besvares.

Professionel rådgivning

Vi tilbyder omfattende entrepriser inden for have- og anlægsservice og rådgiver professionelt.

Mere end 20 års erfaring

Vi besidder den nødvendige erfaring for at udføre din opgave på bedste manér.

Brolægger i hele Danmark

Vores dygtige brolæggere har i mange år leveret professionel brolægning i Hele Danmark.

​er du interesseret?

Søger du kvalitetsbevidst service inden for brolægning og anlæg?

MR Brolægning udfører brolægning og anlæg af haver til private, foreninger og erhverv. Har du en opgave du har behov for at drøfte med os, så kontakt os gerne.

Firmainformation

MR Brolægning v/ Martin rasmussen

CVR-nummer: 14762892

Øde Hastrup vej 77, 4000 Roskilde

Se vores cookiepolitik​

Trænger omgivelserne omkring dit hus til en opgradering og en renovering? 

Hos MR Brolægning hjælpe dig med alle former for haver og anlægsservice.