HAVEMURE

Hvad er en havemur?

En havemur – også kaldet en støttemur eller brostensmur – er en mur, der holder en skråning for at forhindre udskridning af jorden.

En havemur er meget andet end bare en mur. I mange tilfælde kan den også fungere som en dekorativ og iøjnefaldende del af haven, og det er vigtigt, at den supplerer både boligen og de øvrige omgivelser.

Derfor er det vigtigt, at du gør din grundige overvejelser, inden du beslutter, hvilken havemur der bedst passer ind i netop din have.

Indkørsel lagt af brolægger

Havemure til forskellige formål

Der kan være forskellige formål med at bygge havemure. Nogle vil måske gerne have hele grunden omkranset af en havemur, mens andre kan have udvalgte steder i haven, de gerne vil have afskærmet af en mur. Det kan fx være en terrasse, en bålplads eller lignende, der har brug for afskærmning.

Hvis du blot ønsker, at din havemur skal omkranse et begrænset område, anbefaler vi, at den ikke er alt for høj, og vi kan naturligvis bygge din havemur, helt som du ønsker den. Det vigtigste i den anledning er, at havemuren passer godt ind, så den er et smukt supplement til resten af omgivelserne.

Vi hjælper med planlægningen

Inden du beslutter dig for, hvilken havemur du ønsker, er det fornuftigt at undersøge, om du er underlagt specielle regler eller bestemmelser i fx grundejerforening eller kommunalt regi. Hvis muren skal stå i skel, er det tillige vigtigt, at din nabo er indforstået med opførelsen. For at undgå efterfølgende misforståelse eller splid kan det være en god idé, at aftaler nedfældes på papir.

Vi rådgiver dig helt ned i detaljen

En havemur skal gerne være til glæde i mange år. Derfor gør vi hos MR Brolægning meget ud af at rådgive dig grundigt, så du er klædt ordentligt på, til at vælge den havemur, der er mest velegnet til din have.

Det kan være, det er en fordel at få bygget en lille niche ind i havemuren, fx til grilludstyr, hvis den opføres i forbindelse med en havegrill, og det kan også være en lille fontæne med vand, kunne være dekorativ. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser.

Vi præsenterer dig for alle de forskellige muligheder samt deres fordele om ulemper. Derfor er du i trygge hænder, når du vælger os til at bygge din havemur.

Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud

Vi elsker at bygge havemure og med mange års erfaring, er vi også rigtige gode til det. Vi udarbejder naturligvis gerne et uforpligtende tilbud til dig, så du har overblik over din investering, inden vi går i gang.

Kontakt os

Vores havespecialister sidder klar ved telefonen til at rådgive dig. Kontakt os på 40 11 67 55 så er du godt på vej. Du kan også sende os en mail via vores kontaktformular her